« Tilbage

Et levet liv set i bakspejlet

Ivar Brændgaard gæster Ørding med et veloplagt foredrag fra et liv, der har omfattet ikke så lidt, lige fra roehakker over sprogofficer til højskoleforstander og senere TV-direktør, pensionist og endelig sognepræst i moden, men ikke overmoden alder. Jo ældre man bliver, desto mere klart kan man se sit liv i bakspejlet.

Ivar Brændgaard har fundet ud af, at han ikke har nået meget i kraft af sig selv. Det giver noget at tænke over. Er livsplanlægning i virkeligheden et rent lotterispil? Under alle forhold er det påvirket af mange andre menneskers beslutninger. Men det gælder om at være klar og at turde. Grib dagen, sagde de gamle. Måske blev Ivar Brændgaards liv påvirket allermest i juni 1864, allerede små 100 år, før han blev født. En af hans oldeforældre overlevede mirakuløst krigen i 1864, men blev en anden person.

En lærer i Hurup blev som KFUM-leder en rollemodel for Ivar Brændgaard og mange andre unge, som gav deres liv retning. Han fostrede drengedrømme, som gik i opfyldelse.

En sidste øjebliks indsigt fik Ivar Brændgaard igennem nåleøjet til forsvarets sproguddannelse. Det gav ham den selvtillid, som han bestemt ikke havde med fra Thy. Han var fast besluttet på at blive præst, men en anden bestyrelse kom først, og han gik lige fra eksamensbordet til en højskoleforstanderstilling, selvom han aldrig tidligere havde sat sine ben på en højskole. Uendeligt mange tilfældigheder gjorde, at han derefter mod alle odds og til medieverdenens store forbløffelse og vantro blev sat i spidsen for en regional TV-station. Satsningen lykkedes, og TV MIDTVEST blev den mest sete regionale station. Hør hvorfor.

Alle er velkomne - gratis adgang - kaffe m. brød 50 kr.

Indbydere: Menighedsrådene, Ljørslev-Ørding Beboerforening og Aktivitetshuset.